Zelené potraviny

Mezi neznámější zelené potraviny patří chlorela a zelený ječmen. Tyto zelené potraviny mají pozitivní vliv na naše zdraví. Dodávají nám živiny, vitamíny, minerály a antioxidanty v přirozené podobě, které nám současná strava bohužel nedodává v dostatečném množství. Zelené potraviny tedy dodávají tělu to, co potřebuje, aby mělo sílu bránit se vlivům okolí. Opravdu kvalitní zelené potraviny pocházejí ze zemědělské produkce, kde se k pěstování používají pouze přírodní postupy bez použití chemie a hnojiv.

Pokud užíváte pravidelně nějaké léky na chronická onemocnění, nemusíte se bát kontraindikací. Ječmen i chlorela jsou přirozené potraviny, které lze užívat společně s léky. Akceptujte pouze časový odstup, protože vzhledem k očistnému působení potravin, by mohly snižovat účinnost léků. Kromě působení na organismu mají zelené potraviny sytící a regenerační efekt.

Dávkování – dávkování chlorely a zeleného ječmene je potřeba navyšovat postupně, aby nedošlo k prudkým očistným procesům. Každý z nás se potýká s jinými neduhy, podle toho dávkování upravíme. Silnější jedinci mohou zvyšovat dávky rychleji, než osoby trpící závažnými zdravotními problémy.

Nechte si v tomto případě poradit od výživového poradce, který má již s užíváním zelených potravin dostatek zkušeností.

Chlorela – zelená řasa obsahující vitamíny a minerály. Je výborná pro vegetariány, protože obsahuje 58% vysoce https://www.biocev.eu/programme/strukturni-biologie-a-proteinove-inzenyrstvi/vyzkum-a-vyvoj-vysoce-afstravitelných bílkovin.

Zelený ječmen – sklízí se v raném stádiu, kdy je ještě zelený, protože v této fázi růstu má největší obsah užitečných výživných složek. Obsahuje železo a dvojnásobně vyšší množství hořčíku než má pšenice. Mladý ječmen si také můžete vypěstovat sami. Sklízí se asi po deseti dnech od výsadby.

Mezi další super potraviny patří také Goji

Zelené potraviny
Ohodnoťte příspěvek