Vyberte si tu pravou jógu pro Vás


Jóga k nám přišla z Indie a stala se součástí života mnoha lidí i v našich končinách. Přináší nám zastavení a koncentraci, které tak moc v našich hektických životech potřebujeme. Na lekcích se můžete přiučit i základům relaxace, práce s dechem a meditace. Jóga může být nápomocná i při snaze o detoxikaci. Přinášíme Vám přehled typů jógy, mezi kterými můžete při návštěvách jógových studií volit.
podložky na jógu
Hatha jóga
Hatha jóga znamená spojení dvou energií, sluneční a měsíční. Je ideální pro začátečníky a osoby méně zdatné, jelikož nevyžaduje velkou fyzickou odolnost. Dává možnost naučit se základům, proniknout do filosofie a pochopit základní principy jógy.
Aštanga jóga
Tento styl bývá fyzicky nejnáročnější. Volte jej, pokud máte zájem o to, dát svému tělu trochu zabrat a posunout tak svoji praxi o něco dál. Většinou se jedná o nevedené lekce, kde přítomný učitel provádí jen korekce jednotlivých ásan. Žák se učí postupně a po částech jednotnou, plynulou a dynamickou sestavu ásan.
Hot jóga
Hot jóga, neboli bikram jóga, se cvičí v místnosti vyhřáté na 42°C, což napomáhá uvolnění a čištění organismu. Cvičí se sestava 26 ásan v přesně daném pořadí.
Power jóga
Jde o moderní formu cvičení, která má základ v klasické józe. Soustředí se na výdrže v pozicích, čímž buduje fyzickou a duševní kondici.
Acro jóga
Acro jóga je spojením jógy a párové akrobacie. Cvičí se v páru, můžete tedy přijít s partnerem, ale partnera si většinou najdete i přímo na lekci. Taková praxe buduje důvěru, učí spolupráci a zajišťuje příjemné protažení a posílení těla. Lekce bývají hravé a zábavné.
cvičení jóga
Těhotenská jóga
Těhotenská neboli Gravid jóga je pomalejší a klidnější, než ostatní lekce. Jemně tělo uvolňuje, protahuje a pracuje s dechem, čímž ulehčuje namáhanému tělu a připravuje ho na porod.
Hormonální jóga
Pravidelné cvičení cviků ze systému hormonální jógy Vám může pomoci s nastolením hormonální rovnováhy a slibuje také pomoc s otěhotněním.

Je možné jít se podívat na sportovní utkání někoho z vašich známých

Pokud někdo z vaší rodiny dělá nějaký sport a to ať už rekreačně nebo profesionálně, jistě by mu udělalo velkou radost, pokud byste se šli podívat na nějaký zápas nebo utkání, které daného člověka bude čekat. Zkuste danému člověku navrhnout, že byste se zašli podívat na příští západ nebo utkání, které bude daný člověk mít. Je možné, že bude velice rád a že vám mile rád řekne, kdy se bude něco konat. Jestliže se jedná o někoho z blízké rodiny, s kým máte dobré vztahy, jistě bude nadšený ještě více, než když se bude jednat o kamaráda nebo známého.

hraní tenisu

Není určitě problém zajít se podívat na tenisové utkání nebo dokonce utkání fotbalové. Jistě vám to daný člověk zařídí zdarma, takže ještě navíc nebudete muset utratit ani korunu. Je to hodně o tom o jaký sport se jedná a jestli je již na profesionální úrovni. Jistě se daný člověk pokusí vám sehnat nejlepší místa, abyste na vše dobře viděli a nic vám neuniklo. Někteří lidé mají opravdu velkou radost, pokud o ně někdo projeví zájem a najde se někdo, kdo by se rád podíval na to, jak jim to na daném zápase půjde.

fotbalový stadion

Daný člověk jistě ocení, pokud jej po zápase na něco dobrého pozvete, jako poděkování za to, že jste se mohli přijít podívat. Je to ale na vás, zda něco takového uskutečníte nebo ne, ale určitě by to nebyl špatný nápad. Pokud se bude navíc za vstupné na daný zápas platit, měli byste něco takového uskutečnit jako projev díku.

Pro vás bude jistě zábava daný zápas pozorovat a bude jen plus to, že v daném zápase hraje někdo, koho znáte. Je možné, že právě díky tomu, že se přijdete podívat, se bude daný člověk více snažit, aby se umístil vysoko a vy na něj byli pyšní. Někdy to skutečně bývá dobrou motivací. Neměli byste zapomenout daného člověka dostatečně podpořit, protože něco takového se bude jistě hodit.

Zkuste se domluvit s člověkem, kterého brzy čeká zápas, zda jej můžete přijít podpořit. Jistě nebude proti.

Reprezentace není jen o hráčích

Hokejové mistrovství světa je každoročně obrovskou událostí na poli sportu. Byznys se rozjíždí, hokejisté jsou v hledáčku médií. Řeší se každý jeden hráč, jeho nominace i vyloučení ze základní sestavy. Každoročně se řeší, kdo udělal, jaký faul, kdo co řekl novinářům a kdo dal jaký gól. Poměrně dost se ale zapomíná na hvězdy, bez kterých by takový turnaj vůbec nebyl. Ať už jsou to hvězdy organizačního týmu nebo rozhodčí.
Češi patří po letošním mistrovství světa opět mezi TOP týmy světa. Ovšem zapomnělo se také na to, že v České republice máme skvělé rozhodčí. Na hokejovém mistrovství světa se totiž ukázali čtyři čeští sudí. Představili se zde dva hlavní rozhodčí Martin Fraňo a Jan Hribik a dva čároví rozhodčí Miroslav Lhotský a Jiří Ondráček.
skok rozhodčího
Tyto nominace vychází od mezinárodní hokejové federace a je tedy jasné, že tito pánové patří mezi světovou špičku.
Zkušenosti z šampionátů
Letošní mistrovství bylo pro sudí Fraňa a Lhotského již pátým představením na této vrcholné události. Fraňo se na tomto turnaji ukázal již v roce 2012, 2013, 2014 a 2016. Lhotský pak pískal na tomto turnaji letos již po páté v řadě. Hribik se pak ukázal na mistrovství světa poprvé v roce 2017 a toto pro něj tedy bylo třetím šampionátem v řadě. Ondráček si zapískal na této světové scéně poprvé.
bitka hokejistů
Rekordní účast
Maximální počet českých sudích jsme zaznamenali v roce 2015, kdy byl turnaj v Praze a v Ostravě. V letošním roce však komise rozhodčích Mezinárodní hokejové federace rozhodla, že vybere z jedné země maximálně čtyři sudí. Nejvíce arbitrů pak vedle českých zástupců bylo z Finska, Kanady, Ruska a USA.
I přes to, že v naší lize si arbitrů zcela evidentně nevážíme, umí je ocenit alespoň svět. Je jisté, že vedení našeho hokejového svazu by se mělo zamyslet nad tím, jak se přistupuje k výkonům arbitrů na naší scéně a zamezit excesům, které se u nás v lize trpí. Ať už je kritika rozhodčích za správná či výjimečně chybná rozhodnutí nebo napadání rozhodčích slovně, třeba i vedením svazu.