Brož – originální módní doplněk

Brože jsou v naší společnosti dost opomíjeným typem šperku. Ženy s oblibou nosí nejrůznější náhrdelníky, náramky, prsteny…ale broží vidíme na ulicích, jak zdobí ženy, jen pomálu. Proč tomu tak je?

Někdo může brože považovat za zastaralý kousek šperku. Je pravdou, že největší rozmach měla tato ozdůbka v Evropě v 17. století, ale jedná se o šperk zcela nadčasový. Pokud se s ním ozdobíte, pozvednete svůj outfit na vyšší level. Jestli vám připadá, že brože jsou pouze pro konzervativní a elegantní dámy, tak se pletete. Záleží na tom, jaký druh brože zvolíte. Můžete si vybrat vintage styl a doladit s ním své oblíbené sáčky, košili nebo halenku. Nebo si vybrat hravou, barevnou brož, kterou ozdobíte své barevné tričko. V případě broží se fantazií meze nekladou.

Brož

Jakou brož tedy vybrat? Je pravdou, že v běžných obchodech s bižutérií či ve zlatnictvích moc brože vystavené neuvidíte. Pokud chcete mít na výběr opravdu originální brože, zkuste zapátrat na internetu. Najdete spoustu e-shopů, které se na ně specializují, nebo šikovné tvůrkyně, které si originální kousky vyrábí samy, či na různých bazarech můžete ulovit skutečné vintage poklady.

Brože

Brože jsou velmi univerzálními šperky a můžete je nosit na mnoho způsobů. Ozdobte jimi své saka, svetry, trička, či buďte vynalézavější a umístěte je na šátek, šálu či kabelku. Skvěle vypadají brože například na límečku košile, a nahradí vám tak náhrdelník. Nebojte se experimentovat, chcete přeci šperkem vyjádřit svoji osobnost. Vyberte si ze spousty vzorů, které existují a vyjádřete s nimi, co máte rádi. Pokud milujete květiny, poohlédněte se po květinových brožích. Milujete-li zvířata, určitě seženete krásnou brož ve tvaru vašeho oblíbeného zvířete.

V módě neplatí žádná pravidla. Pokud se vám brož zdá jako něco příliš extravagantního, můžete začít jemnými a decentními a postupně se propracovat k masivním, barevným brožím. Nebo také ne. Záleží jen na vás a vašem stylu!